Målrig uafgjort mod Horsens

Posted: 22nd May 2011 by admin in Sports nyheder
Comments Off on Målrig uafgjort mod Horsens

På en solrig maj-aften tog OB torsdag imod AC Horsens i tredjesidste spillerunde i Superligaen. Spændingen skulle indledes klokken 18, men på grund af trafikale problemer for gæsterne fra Horsens, blev kick-off udsat en halv time. Det var dog ikke nok til, at OB fik de skadede Gislason, Håland og Toft klar til kampen, og de måtte derfor tage plads på tribunen sammen med karantæneramte Kalilou Traoré. Til gengæld var både Jonas Troest og Chris Sørensen meldt klar nok til at indlede på udskiftningsbænken. På banen var det Wessels i målet, Ruud, Møller, Høegh og Mendy i fire-back-kæden, Djemba-Djemba, Andreasen, Bashkim og Johansson på midten og Utaka og Falk i angrebet.

I forvejen var kampen udråbt til opgøret mellem to af forårets dygtigste defensive mandskaber, men ingen af holdene havde lagt en henholdende taktik til kampen, der da også skulle blive aldeles målrig. Horsens var som altid stærkt organiserede, men gæsterne kom nydeligt fremad banen og lagde en fornuftig mængde indlæg i OB-feltet, uden at de for alvor blev farlige.

OB var mere til det kombinationsprægede spil på gæsternes banehalvdel, og flere gange var der gode optræk til chancer. Men for begge mandskabers vedkommende var det den fysiske råstyrke, der var i centrum, og det betød, at kampen blev præget af en høj intensitet og nerve.

De store målchancer var der ingen af, før OB i det niende minut bragte sig i front. Bashkim Kadrii lagde et nydeligt frispark i feltet, hvor Utaka blev blokeret, og i stedet dumpede bolden ned til Daniel Høegh, der fra en spids vinkel kanonerede den i nettet ved nærmeste stolpe, og så var OB foran.

Kampen fortsatte ad samme spor, men Horsens tilspillede sig efterhånden et overtag, der blandt andet blev grundlagt på frispark og hjørnespark omkring OB-feltet. Skarpheden i gæsternes sidste aktioner i feltet var dog ikke så stor, at Stefan Wessels for alvor blev sat på prøver. Ikke før det 30. minut, da dommer Henning Jensen dømte straffespark til Horsens, da Bernard Mendy havde hånd på bolden. Niels Lodberg omsatte straffesparket til udligning – 1-1.

Halvlegen fortsatte med Horsens som mest boldbesiddende, men målchancerne var fortsat meget få og ligeligt fordelt. Efter 39 minutter fik Horsens frispark på kanten af OB’s straffesparksfelt, og det blev hårdt sparket ind ved højre stolpe af Thomas Kortegaard, og så var det gæsterne, der var foran.

Peter Utaka forsøgte sig i sidste minut af første halvleg med en afslutning fra en spids vinkel, men den gik i sidenettet, og så var det jysk føring ved pausen – og ganske som i forårspremieren i Horsens var det en første halvleg, hvor OB kom i front, og hvor Lodberg udlignede på straffe fulgt af Kortegaard-scoring på frispark. OB’erne skulle nu forsøge at sikre, at anden halvleg ikke blev målløs, ligesom det var tilfældet i forårspremieren, som Horsens vandt med 2-1.

Og allerede i halvlegens første minut fik OB sørget for at klare den sag. Rasmus Falk, der havde byttet plads med Bashkim Kadrii, modtog bolden på kanten af feltet og lagde den tilrette for Hans Henrik Andreasen, der et par meter udenfor straffesparksfeltet sparkede til den, og han placerede den over målmanden, så den dykkede lige ned på den rigtige side af overliggeren, og så var det 2-2.

OB havde bedre styr på begivenhederne end i første halvleg, og efter 57 minutter brændte det på foran Horsens-målet. Først var Bashkim Kadrii tæt på at slippe igennem til en friløber i Horsens-feltet, og minuttet efter forsøgte Rasmus Falk sig fra en meget spids vinkel, men ramte lige højre om modsatte stolpe.

Horsens fik svaret igen og fik generobret lidt af det tabte, og i 68. minut lykkedet det ikke for OB-forsvaret at få clearet i det lille felt, og så blev Kenan Hajdarevic udråbt som målscorer til Horsens-føring på 3-2.

Hans Henrik Andreasen følte sig snydt for et straffespark efter 71 minutter, da han blev væltet omkuld i feltet, men dommeren var ikke enig. To minutter senere klarede OB’erne udligningen gennem åbent spil. Bashkim Kadrii brød igennem i feltet og sparkede på stolpen, og returen sparkede Andreas Johansson i nettet. 3-3!

Johansson havde en tilfældig men stor mulighed minuttet efter, og ti minutter før tid fik Bashkim Kadrii chancen fra distancen, men hans tørre afslutning blev pareret af Søren Jochumsen i Horsens-målet. Det var OB, der lagde presset i den sidste del af kampen, og Horsens måtte nøjes med at være farlige i omstillingerne. Og så havde Martin Spelmann et nærgående langskud efter 82 minutter, men det sneg sig heldigvis venstre om mål.

Trods et godt OB-pres mod Horsens-feltet lykkedes det desværre ikke at få scoret det fjerde og afgørende mål, og opgøret endte således 3-3

Comments are closed.