OPTAKT

Posted: 30th April 2011 by admin in Sports nyheder
Comments Off on OPTAKT

Tre i træk

af Carsten V. Jensen, sportsdirektør

Jeg har endnu ikke haft muligheden for på disse linjer at ønske alle FCK’ere tillykke med mesterskabet, så det er hermed gjort. For tredje år i træk får DBU’s store DM-pokal adresse i PARKEN, og som bekendt er trofæet i år blevet sikret med en uhørt stor margen med syv spillerunder tilbage. Et kig på tabellen afslører, at vi dags dato er 26 point foran rækkens nummer to. Trænerne med Ståle og Bård i spidsen, teamet omkring holdet og ikke mindst spillerne kan ikke roses nok for den helt igennem fremragende indsats, der er blevet leveret i denne sæson.

Det er også rart at konstatere, at vi i de to kampe efter mesterskabet var sikret, har været i stand til at mobilisere præstationer stærke nok til at besejre henholdsvis Lyngby Boldklub og Silkeborg IF. Det skylder vi i øvrigt først og fremmest os selv, men naturligvis også i respekt for en fair afvikling af Superligaen. Det vidner om, at vi i F.C. København har opbygget en vinderkultur, der ikke lader sig påvirke så meget af omstændighederne; vi vil bare vinde, også selvom der ikke er afgørende point på spil. Det er i samme forbindelse godt at se at vores nye folk i form af Jos, Pierre og Johan bare glider naturligt ind på holdet og bidrager til at vi opretholder et stabilt højt niveau.

Faktisk mangler vi blot seks point i at tangere rekorden for højeste antal point opnået i én sæson i Superligaen – nemlig 76. Denne rekord ønsker vi naturligvis at slå, ligesom vi også jagter rekorden for flest vundne Superliga-hjemmekampe i træk. Vi er lige nu oppe på 10, mens rekorden lyder på 11 sat af OB tilbage i 2009.

En anden rekord, der allerede er blevet slettet i år, er klubrekorden for antal mål i én sæson i Superligaen. Den har Dame N’Doye nu erobret, idet han er oppe på 19 scoringer og dermed har overgået Morten Nordstrands 16 mål. N’Doye har endda mulighed for at udbygge dette, og vores senegalesiske angriber ligner også et godt bud på en samlet Superliga-topscorer i år.

Til kampen mod SønderjyskE har vi inviteret Nørrebro ind i PARKEN for at opleve de danske mestre. Bydelen er en naturlig del af Byens Hold – så vi glæder os til at byde rigtig mange med postnummeret 2200 velkommen herinde. Der skal også lyde et stort velkommen til vores mange trofaste fans, der senest i kampen mod Silkeborg IF viste, hvilken fantastisk stemning de kan skabe.

Afslutningsvis skal der også bydes velkommen og god kamp til vores gæster fra SønderjyskE samt til dommerbesætningen.

Comments are closed.