Statistik før AaB – OB

Posted: 30th March 2011 by admin in Sports nyheder
Comments Off on Statistik før AaB – OB

100 gange har OB og AaB mødt hinanden i Danmarksturneringen i fodbold. Og 60 gange er det sket i Superliga-sammenhæng. AaB har et lille statistisk overtag i Superligasammenhæng, mens OB har et marginalt overtag, når hele Danmarksturneringen medregnes. Set over de seneste sæsoner er det også OB, der er en tåspids foran nordjyderne, når det gælder resultater af de indbyrdes opgør.

Første gang, at OB og AaB mødtes i Danmarksturneringen var 17. april 1930. Hjemme i Odense var det OB, der vandt med de fine cifre 6-3. Det blev indledningen på en lang og tæt historie om opgørene mellem de to klubber, og af de hidtidige 100 kampe i Danmarksturneringen har OB vundet de 34, 34 er endt uafgjort, og AaB har vundet 32.

I Superligaen mødtes de to mandskaber første gang den 5. maj 1991, og den gang endte det hele 1-1. I Superligaen er 23 af de 60 indbyrdes opgør da også endt uden vinder. OB har vundet 16 gange, mens AaB har vundet 21.

Ser man udelukkende på de seneste 10 indbyrdes kampe, er det sluttet med fem OB-sejre, tre uafgjorte og to AaB-sejre. Senest mødtes de to klubber i Odense den 4. december 2010, hvor OB vandt med 6-0. Der var også fuld OB-gevinst den 4. oktober i Aalborg, da OB vandt med 2-1. OB har desuden vundet tre af de seneste udekampe mod AaB, så den del tegner fint.

Peter Utaka er OB’s helt store målhelt i kampene mod AaB. Nordjyderne er faktisk den klub, Utaka har scoret flest mål imod. Syv scoringer mod AaB er det blevet til i alt, mens Utaka har været i OB-trøjen. Hans Henrik Andreasen og Espen Ruud har begge scoret to gange mod AaB, mens Toft og Djemba-Djemba også kan tage til kampen med temmelig friske erindringer om mål mod de rød-hvid-stribede.

Lørdagens kamp spilles på datoen 2. april, og det er faktisk ikke så tosset endda. OB har aldrig tabt en Superligakamp på denne dato, og de to seneste gange, at OB har spillet ligabold den 2. april, er det blevet til 3-0 sejre – begge grundlagt på flotte hattricks. I 2008 var det Djiby Fall, der scorede alle målene i 3-0 sejren ude over Lyngby, mens Junior nettede tre gange hjemme mod SønderjyskE i 2006. I 2000 spillede OB 1-1 mod AB, i 1997 blev det på denne dato til en 2-1 sejr hjemme over Viborg, mens det i 1995 blev til en 3-1 sejr over Lyngby – på mål af Michael Hemmingsen, Carsten Hemmingsen og Morten Bisgaard. Lyngbys målscorer var i øvrigt Per Pedersen…

Dommer i lørdagens kamp er Henning Jensen. Sidst han dømte OB var i starten af november, da fynboerne vandt med 4-1 i Nordsjælland. I de seneste fire sæsoner har OB kun tabt en enkelt kamp med Henning Jensen som dommer. Og det var pudsigt nok i Aalborg, da AaB vandt med 1-0 i april 2010.

Comments are closed.